Wilds och scatters

Om du har undrat vad som egentligen menas med wild och scatter så är du inte ensam. Många spelare kommer först underfund med detta då de drar igång en spelmaskin och inser hur många fördelar som kommer med dessa symboler. Det är inte så smart att satsa pengar på en slotsmaskin utan att förstå vad scatter och wildsymboler är för det här är viktiga egenskaper som kan göra den stora skillnaden både vad gäller spelupplevelse och vinster.

Wild

Man skulle kunna kalla wild för joker för detta är grundfunktionen hos denna symbol. När en wild dyker upp på hjulen så betyder det att man kan använda den som vilken annan symbol som helst. I vissa spelmaskiner så kan man dock inte byta ut wild mot scatter och andra bonussymboler. Det är inte så att man själv väljer om man ska byta ut och mot vad för detta sker automatiskt under spelets gång. Det finns speciella varianter av wild där man till exempel får behålla wildsymbolen på samma plats under några spelomgångar då den dyker upp eller då wilden kommer att vecklas ut på samtliga hjul i enlighet med olika mönster. Med wild så ökar man vinstchanserna eftersom man kan få ihop fler vinstkombinationer.

Scatter

Scattern brukar användas för att ge freespins det vill säga gratis spelomgångar. Det här är en stor fördel eftersom fler spelomgångar ger fler spelchanser. För det mesta så ska man få minst 3 scatters på hjulen för att få gratis spins. Det kan vara så att 4 eller 5 scatter ger fler freespins och ibland kan man få så många som 50 omgångar helt gratis bara för att man fick flera av denna symbol på en aktiv vinstlinje.

Bonussymboler under bonusspel

När man spelar freespins eller befinner sig i en annan typ av bonusomgång så kan man ibland dra nytta av wilds och scatters. Det här är något att ta reda på för om du kan få fler freespins när du spelar freespins så betyder det förstås att du kan spela mycket längre och vinna mycket mer. Välj gärna spel som ger bonussymboler även i bonusläge för att få ut mer av din spelupplevelse.