Vad innebär utbetalningsprocent på slots?

När man talar om slots som är lukrativa och slots som inte är det så brukar man nämna det där med utbetalningsprocent. Det här är en faktor som man ska förstå sig på då man vill spela på en spelmaskin online men den är inte så viktig som många kan få det att verka. Det man måste komma ihåg med alla typer av spelautomater är att de fungerar med så kallad RNG som är en slumpgenerator. Det här gör att man aldrig kan veta precis när man kommer att vinna och hur mycket. Med tanke på detta så kan man inte säga att utbetalningsprocenten blir så viktig trots att den ger en bra indikation om hur pass lukrativt ett spel är.

Så fungerar det

Idag så brukar utbetalningsprocent på spelmaskiner ligga över 90% och ibland rätt nära 100%. Innebörden av detta är att maskinen betalar ut i enlighet med procenten men inte till varje spelare. Om 100 kronor satsas på maskinen så kommer 93 kronor att betalas ut i enlighet med en utbetalningsprocent på 93%. Det är bara det att man inte kan veta när och till vem som pengarna kommer att betalas ut och de 93 kronorna måste inte betalas ut i en klumpsumma, de kan komma som mindre belopp här och där. Även om man inte får en garanti om en utbetalning som är lika stor som procenten som anges så är det smart att välja ett spel som har så hög utbetalningsprocent som möjligt då detta ändå gör det till ett lukrativt val.

Välja rätt spel

När du ska välja spel så ska du alltså ta en titt på utbetalningsprocenten men lås dig inte vid denna information. Det kan mycket väl vara så att ett spel blir ett bättre val trots att det har en lägre procentsats än ett annat. Har du tur så vinner du och då spelar den där procentsatsen alls ingen roll. Därför ska du välja med tanke på spelets tema, finesser och typ av jackpott. Om du har tur så är det verkligen häftigt om du tar hem en stor progressiv jackpott hellre än en mindre vinst.