Progressiva spel eller inte

En del tycker att frågan om man ska spela på progressiva spel eller inte är så korkad som den bara kan bli. Det är klart att man ska satsa på spel där man kan vinna miljoner, men är det verkligen det? Frågan man måste ställa sig handlar egentligen inte så mycket om de pengar som man eventuellt kan vinna utan mer om vad spelet handlar om. När man väljer en spelmaskin som man trivs med så får man nämligen så mycket mer för pengarna och då kan man ha kul dygnet runt oavsett om man vinner eller inte.

Det progressiva spelet

Ett progressivt spel är finurligt på så vis att det har en jackpott som rör på sig. Varje spelare som satsar på den här typen av spelmaskin kommer att ingå i ett nätverk och en liten del av satsningen samlas i den gemensamma potten. Om spelet som har den progressiva vinsten tillhör ett stort nätverk där många spelar så kan det gå snabbt att samla ihop en större vinst. Det är heller inte ovanligt att den progressiva jackpotten startar på en större summa och inte på noll.

För att vinna en progressiv jackpott så måste man dock få in den vinstkombination som är allra svårast att få till. Det här kräver alltså megatur. Har man tur så kanske det går vägen och då kan det mycket väl handla om en vinst på flera miljoner.

Spel med stora jackpotter

Det finns också spel som inte är progressiva men som har mycket stora vinster att spela om. Det man ska titta på är antal mynt som man kan vinna på spelmaskinen. Om man till exempel kan vinna 1000 mynt så kanske det inte låter så mycket, men ponera att du kan lägga en femtiolapp på varje mynt så inser du själv att vinsten inte blir så tokig. Man ska alltså ta en titt på hur mycket man kan satsa och relatera detta till den jackpott som spelet har för att se hur mycket man kan komma att vinna på det. Räkna ut värdet genom att se hur mycket du kan lägga per mynt samt hur många mynt du kan satsa per spelomgång. Sedan gångrar du detta med den största möjliga vinsten för att få fram hur mycket det kan bli tal om på en runda.

Spelen som har allt

Det finns spel som verkligen har allt. De har fina teman, stora vinster och till och med flera progressiva jackpotter. När man stöter på den här typen av spel så behöver man inte så mycket mer. Det är dock viktigt att komma ihåg att flera typer av vinster i ett spel inte betyder att man har en större chans att vinna. Det handlar mer om att det blir roligare att spela på spelet eftersom spänningen ökar.